Izrada cementne košuljice

Mašinska izrada cementne košuljice ili estrih ili izrada ravnajućeg sloja je uobičajena procedura prilikom postavljanja podova u komercijalnim i stambenim objektima.

Cementna košuljica se najčešće koristi prilikom ravnanja površina i izrade nagiba kod skroz ravnih površina, kako bi se slivala voda. Pod koji nema, ili ima loše izrađenu cementnu košuljicu sklon je brzom propadanju i oštećenju. Do te mere, da je ponekad potrebno uraditi kompletno nov pod, čiji troškovi nisu mali.

Ukoliko su vam potrebne usluge mašinske izrade cementne košuljice – ravnajućeg sloja, na pravom ste mestu! Pošaljite nam besplatni upit putem kontakt forme na dnu stranice i rado ćemo Vam odgovoriti!

Izrada mašinske cementne košuljice Beograd

Kako se radi mašinska cementna košuljica?

Mašinska cementna košuljica se izrađuje uz pomoć mašine za izradu cementne košuljice i helikoptera za gletovanje košuljice. U mašini se meša cement, voda, pesak i fibrin vlakna. Smesa iz mašine putem creva doprema do mesta na kom se postavlja cementna košuljica. Po letvama razdeljenoj površini se razvlači košuljica i ravna ravnjačama ili valjkom.

Uz pomoć lasera za nivelaciju koji je u prostoriji vade se vagresi, na osnovu vagresa se dobijaju orijentiri kako treba da se odradi ravnajući sloj.

Izrada mašinske cementne košuljice se često koristi prilikom hidroizolacije ravnog krova ili hidroizolacije kupatila.

Mašinska izrada cementne košuljice u Beogradu materijali

Posedujemo sve neophodne mašine i alate za profesionalnu mašinsku izradu cementne košuljice. Tu spadaju mašine za mešanje, laseri, helikopteri za gletovanje košuljice, ravnjači, valjci, odvajači.
Vršimo izradu mašinske košuljice (ravnajućeg sloja) sa našim ili Vašim materijalima.

U procesu mešanja koristimo najkvalitetniji pesak na tržištu (krupna jedinica) i fibrin vlakna. Poseban fokus imamo na kvalitetnim materijalima za izradu mašinske cementne košuljice.

Izrada mašinske cementne košuljice - Priprema

U zavisnosti od načina izrade cementne košuljice (ravnajućeg sloja), vrste objekta i kvadrature, zavisiće i priprema.

Ukratko, priprema za postavljanje cementne košuljice se sastoji iz:

 • Merenje površine koja se radi (kvadrature)
 • Ojačavanje podloge na koju se postavlja cementna košuljica
 • Čišćenje podloge od prašine i kamenčića
 • Na podlozi, na koju se izliva cementna košuljica, treba biti postavljena hidroizolacija
 • Ukoliko koristite nevezajući estrih, biće potrebno cement pomešati sa peskom, vodom ili polipropilenskim vlaknima. Dodavanjem peska i vode spečićete da cementna košuljica vremenom razvije male pukotine.

Profesionalna izrada mašinske košuljice Beograd

Mašinska izrada cementne košuljice je složen i ozbiljan građevinski proces koji zahteva angažovanje iskusnih majstora sa profesionalnim mašinama za izradu mašinske cementne košuljice.

U našu uslugu mašinske izrade cementne košuljice spada i kompletna priprema, čišćenje podloge, ugradnja hidroizolacije (po izboru) i merenje. Nakon dogovora posla i vremena početka radova, dolazimo na vašu lokaciju sa svim potrebnim mašinama i krećemo sa radom. Poslu pristupamo odmah bez odlaganja, poštujemo rokove.

Ukoliko vam je potrebna izrada ravnajućeg sloja kontaktirajte nas za bestplatan i neobavezujuć upit.

Proces izrade ravnajućeg sloja - mašinske cementne košuljice

 • Uz ivice zidova ili uzvišenja postaviti letve ili razdelnike
 • Prostoriju gde se postavlja cementna košuljica možete takođe razdeliti letvama ili razdelnicima. Razdelnici se kasnije uklanjaju.
 • Na podlogu ili oko cevi se postavlja stiropor ili stirodor
 • Preko stiropora celom površinom se postavlja PVC folija
 • Uz pomoć lasera na nivelaciju koji je u prostoriji vade se vagresi, na osnovu vagresa se dobijaju orijentiri kako treba da se odradi ravnajući sloj.
 • Crevom se iz mašine doprema materijal koje se razvlači po podlozi/površini
 • Razvlačenje cementne košuljice po podlozi započeti od najudaljenijeg dela od ulaza u prostoriju
 • Uz pomoć ravnjača ili valjaka cementna košuljica se razvlači po podlozi
 • Postupak ponavljati u zavisnosti do popunjavanja cele podloge
 • Skinuti razdelnike ili letve i popuniti prazan prostor
 • Izravnavanje i gletovanje helikopterom
 • Dodatno poravnanje uz pomoć vaser vage i ravnjača, ovim će se ukloniti nedostaci
 • Ostaviti da cementna košuljica očvrsne. Okvirno je potrebno oko 7 dana da košuljica očvrsne ako je prekrivena polietilenskom folijom koja je zapečaćena na ivicama. Period očvršćavanja može biti i duži ako temperatura padne na ispod 10 stepeni

Profesionalna izrada cementne košuljice cena

Cena mašinske izrade košuljice se obračunava po kvadratu i zavisi od više faktora, na primer od nivelacije terena. Pozovite nas ili nam pošaljite besplatni upit sa opisom posla kako bi ste dobili cenu za izradu mašinske košuljice. Jednom dogovorena cena se neće menjati. Naše cene dolaze bez skrivenih troškova.

Često postavljena pitanja

Trajanje sušenja cementne košuljice je 1cm nedeljno. Ovaj poroces mogu ubrzati mašine za sušenje.

Okvirna debljina košuljice je maksimalno 6cm, najčešće od 3cm do 5cm. Ako je potrebno da košuljica bude deblja od 6cm, tada se pravi korekcija cene.

U zavisnosti od od kvadrature, zavisiće i vreme izrade, okvirno ne više od 4-5 sati

Okvirno oko 7 dana je potrebno da očvrsne. Ovde se podrazumeva da cementna košuljica bude prekrivena polietilenskom folijom i da se ne gazi preko nje.

Mašinsku cementnu košuljicu možemo postavljati samo po suvom vremenu, kada temperatura nije ispod 10 stepeni. U unutrašnjim uslovima je bitno da se temperatura ne spusti na ispod -5 stepena.

Izrada cementne košuljice - galerija radova