Hidroizolacija zidova

Sadržaj hidroizolacija zidova Beograd

Ukoliko su vam potrebne usluge hidroizolacije zidova i plafona, na pravom ste mestu! Učinićemo Vaše zidove energetski efikasnim i otpornim na kapilarnu vlagu, kondenz i buđ. Pošaljite nam besplatni upit putem kontakt forme na dnu stranice i rado ćemo Vam odgovoriti!

Hidroizolacija zida premazima od sinteticke gume

Hidroizolacija spoljašnjeg zida

Hidroizolacija zidova je jedan od obaveznih koraka prilikom izgradnje objekta ili obnove fasade starog objekta. Hidroizolacija spoljašnjeg zida se obično postavlja pri obnovi fasade. Pošto hidroizolacioni premaz ide direktno na zid i preko njega se postavljaju ostale komponente (termoizolacija, košuljica, fasada, boja), hidroizolacija spoljašnjeg zida je postala deo obnove fasade i postavljanja termoizolacije. Na hidroizolaciju spoljašnjeg zida bi trebalo gledati kao na deo jednog složenog procesa, a ne kao zaseban proces kao na primer hidroizolacija podruma ili hidroizolacija krova.

Naknadna hidroizolacija spoljašnjeg zida značila bi uklanjanje fasade i termoizolacije kako bi se postavila hidroizolacija. To je skup i složen proces i u retkim situacijama se dešava da je potrebna naknadna spoljašnjeg hidroizolacija zida. 

materijal za hidroizolaciju zidova

Mašinsko presecanje vlage u zidovima

Hidroizolacija spoljašnjeg zida može se izvršiti i mašinskim presecanjem zidova. Mašinsko presecanje vlage je veoma učintkovit metod kod starih i novih kuća, i predstavlja odličnu zaštitu od kapilarne vlage.

Proces se sastoji iz mašinskog presecanja zidova i ubacivanja horizontalne hidroizolacije u obliku lista-membrane između donjeg i gornjeg dela zida objekta. Trake i membrane su obično od bitumena ili poliuretana – sintetičke gume.

Nivo presecanja zavisi od kote koja se prethodno utvrđuje. Pravilno merenje je krucijalno i od njega zavisi kvalitet posla. Za mašinsko presecanje kapilarne vlage i postavljanje hidroizolacije je potrebno angažovanje profesionalne firme za ugradnju hidroizolacije, koja  će utvrditi stanje, i prema tome započeti posao i prilagoditi se.

Ukoliko vaša kuća ima problem sa vlagom i buđi u unutrašnjim prostorijama, uzrok tome je verovatno kapilarna vlaga. Mašinsko presecanje zidova u potpunosti zaustavlja-preseca kapilarnu vlagu i štiti kuću.

Hidroizolacija unutrašnjeg zida

Najčešći problemi sa unutrašnjim zidom su fleke od vlage i buđ. Razlog tome je ili kapilarna vlaga ili loše urađena fasada. Potrebno je utvrditi da li je izvor vlage unutra ili spolja.

Ako je izvor vlage spolja to je uvek do loše urađene fasade i nedostatka hidroizolacije spoljašnjeg zida. Ako je izvor vlage unutra to je obično problem do kondenzacije ili kapilarne vlage. Fleke se obično javljaju u dnu zidova ili oko vrata i prozora.

hidroizolacija unutrasnjeg zida objekta vodo nepropusnim bojama

Metode hidroizolacije unutrašnjeg zida

Hidroizolacija zida iznutra se može izvršiti na dva načina:

Krečenje i premazivanje zida zaštitnim slojem nakon krečenja ili korišćenjem vodonepropusne farbe. Postoji mogućnost i injketiranja zidova, u zid se buše rupe pod nagibom od 45 stepeni i naliva se penetrat (gel) koji u dodiru za betonom ili opekom stvara hemijsku reakciju i puni sve pore i kapilare u zidovima. Hidroizolacija unitrašnjeg zida uz pomoć injketiranja je najbolji način da se zaustavi kapilarna vlaga. AQUAMAT-F se pokazao kao odličan materijal prilikom impregnacije zidova.

Za ovaj proces su vam potrebni profesionalni majstori. Pre inketiranja je potrebno:

  1. ispitati gde su kanali u zidu i gde je izvor. 
  2. Isušivanje zida ili dela zida ako je potrebno
  3. Na osnovu ispitivanja se buše rupe u zidu
  4. Rupe se očiste od prašine ususivačem
  5. Gel se naliva u rupe
  6. Izbušene rupe popuniti cementom

Ovakav vid hidroizolacije unutrašnjih zidova je najčešći prilikom hidroizolacije suterena.

Impregnacija zidova

Čest je slučaj kada zbog uslova objekta hidroizolacija spoljašnjeg zida ili mašinsko presecanje vlage nije moguće. U tom slučaju, impregnacija ili inketiranje zidova predstavljaju održivo rešenje. Impregnacija zidova se najčešće obavlja zidovima u podruma i suterena, kako bi se sprečio prodor kapilarne vlage u više delove objekta. 

Hidroizolacija plafona

Prodiranje vode na plafon, vlaga i fleke su najčešći problemi sa plafanom. Uzrok ovim problemima je skoro pa uvek neko iznad vas i rešavanje vlage na plafonu potpada i pod vodoinstalaterske radove. Takođe jedan od uzroka je i nedostatak hidroizolacije u stanu iznad. Osim ako je u pitanju potkrovlje, tada problem do hidroizolacije krova.

Hidroizolacija plafona iznutra, pored saniranja eksternih faktora, može se sanirati i premazivanjem hidroizolacionih poremaza koji su pogodni za unutrašnju upotrebu.

Ovakvo rešenje je znatno jeftinije i pruža kvalitetnu zaštitu. Premaz se premazuje četkom u 2 ili 3 sloja na prethodno očišćen i osušen plafon. Neki premazi se mogu postavljati i na vlažnu podlogu. Prilikom hidroizolacije plafona najčešće se upotrebljavaju premazi na bazi sintetičke smole i cementa koji se koriste pri hiroizolaciji kupatila. Oni su najpogodniji za unutrašnju upotrebu i preko njih se može krečiti ili postavljati dodatni elementi. Takođe, ovi premazi se mogu premazivati preko već okrečenog plafona. 

Bitno je premazati celu površinu plafona, a ne samo deo gde je fleka.

Najbolja hidroizolacija zidova

Najbolji i najefikasniji materijal za hidroizolaciju unutrašnjih zidova je cementna hidroizolacija. Ovde se još može dodati i vodonepropusna farba i impregnacija zidova.

Hidroizolacija plafona

Hidroizolacija zidova cena

Cena hidroizolacije zidova zavisi od nekoliko faktora. Da li se radi unutrašnja ili spoljašnja hidroizolacija zida, koja je kvadratura i koji se materijali koriste. Za konačnu cenu hidroizolacije zidova bi najbolje bilo da nas kontaktirate sa detaljima posla i opisom problema. Upit je besplatan i neobavezujuć.

Često postavljena pitanja

Na spoljašnjem zidu je potrebna hidroizolacija. Od kvaliteta spoljašnjeg zida zavisi da li će vam biti potrebna unutrašnja hidroizolacija zidova.

Najbolja zaštita zida od vlage je krečenje vodonepropusnim bojama i injketiranjem zidova kako bi se zaustavila kapilarna vlaga.

Najbolja zaštita zida od kapilarne vlage je mašinsko presecanje zidova. Ovaj vid hidroizolacije se koristi kod hidroizolacije kuća. Zid se seče horizontalno i ubacuje se čvrsta hidroizolaciona membrana.

Vlaga se najčešće pojavljuje kod prozora ili vrata od terase, takođe i na spojevima zidova i podova. To su mesta na koja treba obratiti posebnu pažnju.

Unutrašnja hidroizolacija zida se može raditi po bilo kojim uslovima, i nije ograničena vremenskim prilikama kao spoljašnja hidroizolacija. Savet je da se radi po lepom vremenu zbog potrebe za vetrenjem prostorije.

U zavisnosti od složenosti posla, izvoru vlage i kvadraturi, zavisiće i cena. Za konkretnu cenu saniranja vašeg zida najbolje je da nas kontaktirate.

Unutrašnji zid je moguće premazati cementnom hidroizolacijom i okrečiti. Postoji mogućnost i krečenja vodonepropusnim bojama. Treći način je injketiranje zidova.

Na sve naše radove nudimo garanciju od 2 – 20 goodina.

Besplatan upit

Hidroizolacija zidova i plafona je složen proces i potrebno je angažovati profesionalne majstore prilikom utvrđivanja izvora vlage i sanacije. 

Ukoliko vam je potrebna hidroizolacija unutrašnjeg zida ili plafona, ili bilo kakve dodatne informacije vezane za uslugu, pozovite nas ili nam pošaljite upit.

Opišite nam detaljno vaš problem i uključite slike ako je to proterbno. Potrudićemo se da vam odgovorimo u što kraćem vremenskom preiodu.

Upit je potpuno besplatan i neobavezujuć. Tu smo da Vam pomognemo!

Zbog povećanog obima posla i rasta cena goriva prinuđeni smo da naplaćujemo izlazak na teren, kako bi smo pokrili troškove.

Na teritoriji Beograda cena je 2.000 din, a van grada troškovi puta se naplaćuju po dogovoru.

Ukoliko se odlučite za nas kao izvođače radova ovaj iznos vam se u potpunosti REFUNDIRA.