EPDM membrana

etilen propilen epdm sinteticka guma za hidroizolaciju

EPDM membrana je vrsta sintetičke gume i sastoji se od mešavine etilena i propilena. Najčešće se koristi kod hidroizolacije ravnog krova pretežno komercijalnih i nepristupačnih.

EPDM membrana se koristi kod hidroizolacije krovova: škola, bolnica, tržnih centara, sportskih i fiskulturnih sala, bolnica, poslovnih zgrada.

EPDM membrana postoji u 2 boje, crna i bela. Crna EPDM membrana je jeftinija jer apsorbuje veliku količinu toplote Kod bele EPDM membrane to nije slučaj i ona važi za skuplju varijantu.

EPDM membrane je moguće postaviti na više načina, balastiranjem za podlogu  (postavljanje ploča ili šljunka preko membrane), korišćenjem lepka i mehaničkim pričvršćivanjem. Korišćenjem lepka pri postavljanju EPDM membrane se dobija najbolji efekat i najduže traje. Mana ovog postupka je što sama ugradnja traje duže od ostalih.

Ova vrsta hidroizolacije se slabije koristi na stambenim objektima jer estetski nije privlačno ‘ ružno je, i ima mnogo boljih opcija za stambene objekte.

U ponudi imamo širok spektar termo i hidroizolacionih materijala. Moguća dostava na teritoriji Beograda. Za više informacija pozovite.

Benefiti EPDM membrane

Negativne strane EPDM membrane