PVC hidroizolacija

pvc membrana za hidroizolaciju objekata

PVC membrana za hidroizolaciju ili polyvinyl chloride je najčešći izbor kod hidroizolacije komercijalnih krovova. Za razliku od ostalih sintetičkih membrana (EPDM i TPO), PVC hidroizolacija ima duži vek trajanja i otpornija je na UV zrake, toplotu i mehanička oštećenja.

Od ostalih sintetičkih hidroizolacija razlikuje je mogućnost težeg hladjenja i težeg zagrevanja površine i unutrašnjosti objekta. Zbog toga je postala najpopularnija hidroizolacija za komercijalne objekte. PVC membranu postavljaju iskusni majstori za hidroizolaciju.

PVC hidroizolacione membrane se koriste pri hidroizolaciji ravnih krovova ali se može koristiti i kod hidroizolacije tunela, bazena, tuš kabine, podzemnih objekata.

Postoje 2 vrste PVC membrane na tržistu: ojačana i neojačana. Obe su veoma korisne, sa tim što ojačane pružaju veću izdržljivost i fleksibilnost. Bićete sigurni da se membrana neće pocepati ili mehanički oštetiti.

PVC hidroizolacija se može postaviti na 2 načina: Mehaničko pričvršćivanje( lepak, preklapanje šavova i varenje)  i potupuno pričvršćivanje (postavljanje ploča preko membrane).

PVC membrana se takođe koristi i prilikom hidroizolacije poda tuš kabine ili oko kade.

U ponudi imamo širok spektar termo i hidroizolacionih materijala. Moguća dostava na teritoriji Beograda. Za više informacija pozovite.

Benefiti PVC hidroizolacije

Zbog toplotno zavarenih šavova PVC je otporan na jake vetrove. Takođe, tu je otpornost in na vatru, materijal se teško pali sporo gori i sagoreva. Gašenjem izvora toplote, gasi se i PVC membrana i vatra se ne može proširiti. Ovakav vid hidroizolacije je otporan na hemijska isparenja i reakcije te je dobar izbor kod zaštite krovova fabrika.

Šavovi su toplotno zavareni i tu je tajna PVC hidroizolacije. Ovako zavareni šavovi stvaraju vodonepropusnu površinu koja je jača od same membrane. Ne zavisi od lepkova, traka i podloga za zaptivanje šavova. Uz pravilno održavanje PVC hidroizolaciona membrana može trajati i preko 30 godina. Iako je PVC hidroizolacija skuplja varijanta od ostalih, uštedeće vam mnogo novca na troškovima održavanja, popravkama, samoj zameni i računima za električnu energiju.

Membrana ima izuzetnu solarnu reflekciju i štiti objekat od zagrevanja i hlađenja. Takođe, može dovesti do nižih troškova za grejanje i hlađenje.  Membrana se može reciklirati.

PVC hidoizolacija je idealna ako: su vremenski uslovi loši, tražite eko resenje, želite da smanjite troškove održavanja, želite da smanjite utrošak električne energije, itd…