Cementna hidroizolacija

hidroizolacija kade i oko kade cementnim premazom

Cementna hidroizolacija je najrasprostranjeniji tip hidroizolacije u građevinskoj industriji. Koristi se za zaštitu širokog spektra građevinskih objekata koji su povremeno i stalno izloženi vodi i vlazi, takođe, za izolaciju od visokog hidrostatičkog pritiska. Zbog velike izdržljivosti na klimatske uslove pogodan je i kod hidroizolacije spoljašnjih struktura. 

Kod cementne hidroizolacije se dodaje polimer kako bi premaz bio čvršći, otporniji i kako bi se bolje vezao na podlogu. Uz polimer koji služi prvenstveno kao vezivo, u cementnu hidroizolaciju se mogu dadati razni aditivi za brže zgrušavanje, veću otpornost i brže sušenje.  

Hidroizolacioni premazi na bazi cementa se koriste kod zaštite podruma, temelja, unutrašnjih i spoljašnjiih zidova zgrada i kuća, krovova, kupatila, bazena, mostova, tunela.

Cementna hidroizolacije se najviše koristi prilikom hidroizolacije kupatila.

Generalno, na svakoj betonskoj površini i konstrukciji se može koristiti cementna hidroizolacija.

U kućnim uslovima najčešće se koristi  kod zaštite, kuhinja i vlažnih prostorija kao što su kupatilo i toalet. Preko cementne hidroizolacije se mogu lepiti pločice i kompatibilan je sa standardizovanim lepkovima. Takođe, jedan je od najomiljenijih i najboljih materijala kod “uradi sam” kućnih projekata. Zbog široke upotrebe internet je pun informacija i videa kako možete sami postaviti cementnu hidroizolaciju. Može se upotrebiti i prilikom naknadne hidroizolacije u kupatilu.

Cementni premazi se mogu nanostiti i na vlažnu podlogu i za razliku od drugih materijala, fizička svojstva i izdržljivost neće zavisiti od temperature. zato je cementna hidroizolacija idelalan izbor prilikom hidroizolacije tuš kabine i hidroizolacija kade.

U ponudi imamo širok spektar termo i hidroizolacionih materijala. Moguća dostava na teritoriji Beograda. Za više informacija pozovite.

Prednost cementne hidroizolacije

Postoje standardni (tvrdi) cementni hidroizolacioni premazi i fleksibilni cementni premazi (jednokomponentni i dvokomponentni)

Standarni cementni premazi

Polimer modifikovani malter koji se meša sa vodom i nanosi se na čvrste i stabilne mineralne podloge. Standardni premaz se nanosi na podloge gde se zna da neće doći do pukotina ili promena dimenzija (sužavanje).

Fleksibilni dvokomponentni cementni premazi

Obično se nanosi na podloge gde se očekuje da će doći do stvaranja pukotina, vibracija, sužavanja, menjanja dimenzija i naprezanja. Ova vrsta premaza sposobna je da premosti manje pukotine na podlozi. Njena fleksibilnost u najvećoj meri zavisi od odnosa polimer-cement, pored ovoga fleksibilnost zavisi i od uslovima kojim je izložena.

Dvokomponentni fleksibilni cementni premaz se često koristi prilikom hidroizolacije podruma iznutra i hidroizolacije plafona.

Dvokomponentni cementni hidroizolacioni premaz se može nanositi i na površine koje su teške za lepljenje kao što su: drvo, čelik, gips. Zbog visokog sadržaja polimera, dvokomponentni cementni premazi su otporni na hemikalije.

Komponente se mešaju na licu mesta.

Fleksibilni jednokomponentni cementni premazi

Za razliku od dvokomponentnog cementnog premaza, jednokomponentni premaz ne mora da se meša na licu mesta i dolazi u jednom pakovanju. Ovim se sprečavaju česte greške u mešanju komponenti prilikom rada. Ne predstavlja dodatno opterećenje za logistiku i trensport. U zavisnosti od vrste aditiva i razmera zavisiće i njegova primena na objekte.

Jednokomponentni cementni premazi mogu se kod hidroizolacije podruma spolja, u kombinaciji sa spoljašnjom drenažom pruža odličnu hidroizolaciju podruma od podzemnih voda.

Zbog svojih modifikacija i pod vrsta, cementna hidroizolacija je postala najkorišćenji metod za hidroizolaciju. Ako odaberete ovaj metod hidroizolacije nećete se pokajati i zasigurno cete poboljšati zaštitu svih objekata od vode.