Hidroizolacija garaže

Sadržaj hidroizolacija garaže Beograd

Ukoliko su vam potrebne usluge hidroizolacije garaže, na pravom ste mestu! Bavimo se ugradnjom i sanacijom postojeće hidroizolacije u garaži. Zaštitićemo spoljašnje i unutrašne zidove garaže, krov i pod. Pošaljite nam besplatni upit putem kontakt forme na dnu stranice i rado ćemo Vam odgovoriti!

hidroizolacija unutrasnjeg zida garaze

Zašto je potrebna hidroizolacija garaže?

Hidroizolacija garaže je potrebna ako želite da zaštite stvari u garaži od vlage i prodora vode. Garaže često imaju problem sa prodorm vode usled nedostatka hidroizolacije.

Hidroizolacija garaže se može uraditi spolja i iznutra. 

Spoljašnja hidroizolacija se sastoji od sanacije i hidroizolacije spoljašnjeg zida garaže i postavljanje hidroizolacije na krov garaže.

Unutrašnja hidroizolacija se sastoji od sanacije i hidroizolacije unutrašnjeg zida garaže i sanacije poda garaže.

Ako se spoljašnja i unutrašnja hidroizolacija urade kako treba, vaša garaža postaje vodonepropusna čaša, i vozila i stvari u njoj su kompletno zaštićeni.

kompletna hidroizolacija garaze
spoljasnja hidroizolacija zida garaze

Hidroizolacija spoljašnjeg zida garaže

Za hidroizolaciju spoljašnjeg zida garaže koriste se cementni i premazi od tečne gume. Slično hidroizolaciji podruma spolja, površina zida se očisti od prašine. Na spoljašnji zid se nanosi prajmer i hidroizolacioni premaz u 2 sloja. Nakon osušenog drugog sloja se premazuje zaštitini sloj. Premazivanje spoljašnjeg zida garaže štiti od svih eksternih uticaja. Prilikom premazivanja potrebno je spojeve zida i poda pričvrstiti trakom i preko njih mazati hidroizolacioni premaz. Potrebno je premazati pod do 20 cm od zida kako bi stvorili jedinstvenu strukturu i zaštitili najranjiviji deo, a to su spojevi poda i spoljašnjeg zida.

Hidroizolacija krova garaže

Ukoliko garaža nije u sastavu zgrade ili nekog uzidanog objekta, biće vam potrebna hidroizolacija krova garaže.

U zavisnosti od krovnog materijala zavisiće i vrste hidroizolacije. Ako je u pitanju limena krovna povr[ina najbolje je koristiti isti materijal koji smo koristili prilikom hidroizolacije spoljašnjeg zida garaže.

Za hidroizolaciju limenog krova garaže koristimo tečnu gumu koju premazujemo na prethodno očišćenu i suvu podlogu. Postupak se sastoji iz premazivanja prajmera, hidroizolacione membrane u 2 sloja i premazivanje završnog sloja. Hidroizolacija krova garaže urađena na ovakav način štiti vaš krov od korozije, rđe i prokišnjavanja. Takođe, tečna guma je otporna na UV zračenje. Zvršni premaz može biti bele boje i time se krov garaže i garaža neće zagrejavati.

Ako je u pitanju betonska površina, tada pored tečne gume možemo postaviti i bitumenski premaz. Ovaj način hidroizolacije betonskog krova garaže je idealan jer bitumenski premaz nije skup. Proces se sastoji od naravno čišćenja, premazivanja prajmera, premazivanja bitumenskim premazom u 2 sloja (opciono postavljanje zaštitne mrežice ili tkanine izmedju slojeva. I na kraju premazivanjem zaštitnog sloja bele boje koji ce štiti hidroizolaciju od sunca.

Na betonski krov garaža je moguće postaviti i PVC ili bitumensku membranu, cementne ili sintetičke premaze.

Svaka od ovih vrsta hidroizolacije će zaštiti vaš krov i unutrašnjost garaže.

Hidroizolacija garaže iznutra

Prilikom hidroizolacije garaže iznutra koristimo cementne premaze za hidroizolaciju i postupak je sličan kao i kod hidroizolacije podruma.

Pre početka bitno je isprazniti garažu. Na unutrašnji zid garaže do visine 1.50m premazujemo cementni premaz (prajmer, premaz u 2 sloja, završni premaz) Kao i spolja, i ovde je potrebno ojačati spojeve zida i poda trakom, i premazati cementnu hidroizolaciju preko. Nije potrebno premazivati zid do plafona već do određene visine.

Ukoliko garaža ima problem sa hidrostatičkim pritiskom može se pristupiti i drenaži (spoljašnjoj i unutrašnjoj)

unutrasnji izgled hidroizolacije garaze

Hidroizolacija poda garaže

Hidroizolacija poda garaže moze se izvršiti istim materijalom koji ste koristili i na zidovima. Pod se očisti  i rupe na podu se očiste i popune malterom. Nakon toga, ukoliko je potrebno, izrađuje se mašinska cementna košuljica. Na tako pripremljen pod premazuje se prajmer i tečna hidroizolacija u 2 sloja, takođe postoji mogućnost da se između sloja doda mrežica. Nakon toga ide zaštitni premaz. Ovo je najjeftiniji način hidroizolacije poda garaže koji pruža kvalitetnu zaštitu. Alternativa ovome bi bila razbijanje postojeceg poda i postavljanje novog.

Prilikom hidroizolacije garaže obratiti pažnju na

Prozori i ulazna vrata – vrata i prozori moraju da budu dobri i da dihtuju, dobra praksa je da se ram prozora i vrata dodatno premaže, sa spoljne i unutrašnje strane.

Slivnik ispred garaže – treba redovno čistiti slivnik ispred kako ne bi došlo do ulaska vode u garažu prilikom kiše. Slivnik ispred garaže je jedan on najčešćih stvari koje se previde.

Često postavljena pitanja

Ukoliko je garaža građena kao zaseban objekat biće vam potrebna zaštita od vlage i vode. Takođe, ako je garaža ukopana ili ispod zemlje biće potrebna hidroizolacija.

Na sve naše radove nudimo garanciju od 2 – 20 goodina.

Hidroizolaciju na garaži najbolje je raditi po lepom vremenu (proleće ili leto)

Nakon postavljanja prvog sloja, potrebno je između 3 i 10 sati da se osuši. 

Vreme trajanja ugradnje zavisi od toga da li se radi cela garaža ili samo deo (krov ili zidovi), vremenskih uslova i opšteg stanja garaže. Postavljanje hidroizolacije u garaži traje od 2 do 5 dana.

Hidroizolacija spoljašnjeg zida garaže je slična kao i kod spoljašnjeg zida podruma. Zidovi se čiste i premazuju tečnim premazima ili se na njih postavlja kruta membrana.

Cena hidroizolacije garaže zavisi od dosta faktora i najbolje je da nas kontaktirate. Naša usluga je bez skrivenih troškova i jednom utvđena cena se neće menjati.

Besplatan upit

Ako vam je potrebna hidroizolacija garaže ili savet prilikom izbora vrste i materijala kontaktirajte nas. Opišite nam garažu, kvadratutu i pojedinosti, ako je potrebno pošaljite i slike. Potrudićemo da vam odgovorimo u što kraćem vremenskom roku.

Upit je potpuno besplatan i neobavezujuć.

Zbog povećanog obima posla i rasta cena goriva prinuđeni smo da naplaćujemo izlazak na teren, kako bi smo pokrili troškove.

Na teritoriji Beograda cena je 2.000 din, a van grada troškovi puta se naplaćuju po dogovoru.

Ukoliko se odlučite za nas kao izvođače radova ovaj iznos vam se u potpunosti REFUNDIRA.