Bitumenska hidroizolacija - lepljenje Kondora

bitumenske membrane za hdroizolaciju koje se postavljaju koristeci brener i plin

Bitumen je takođe poznat i kao asfalt i primarno se postavlja na puteve. Osim toga, korsti se i za hidroizolaciju. Bitumen je lepljiva i crna materija koja prirodno odbija vodu. Kada kažemo bitumen mislimo na skup minerala koji se sastoje od vodonika, ugljenika, azota, sumpora i kiseonika. U suštini to je polu-čvrsta nafta koja se može naći u prirodi.

Već hiljadama godina bitumen se koristi kao zaštita od vode. Prvi tragovi bitumena se mogu naći u korpama za useve. Korpe su premazivane bitumenom (katranom) kako bi štitili useve od vode i vlage.

Bitumenska hidroizolacija je široko rasprostranjena metoda hidroizolacije i može se koristiti na raznim objektima. Pogodna je za postavljanje na: mostove, krovove, garaže, podrume, temelje….

Najčešće se koristi prilikom hidroizolacije ravnog krova i hidroizolacije balkona.

Bitumenska hidroizolacija može se naći u 2 oblika: tečna membrana koja se premazuje (bitumenska boja) i bitumenske rolne/ploče.

Bitumenska boja (tečni bitumen) je fleksibilna vrsta hidroizolacije koja se premazuje valjcima i četkom i koristi se za premazivanje velikih površina. Premazuje se u više slojeva i može služiti kao završni premaz i kao podloga pre nego što se zalepe bitumenske ploče. Tečni bitumen se može koristiti za hidroizolaciju krova garaže.

Bitumenske rolne se lepe za površinu tako što se vare/lepe brenerom za površinu. Za postavljanje bitumenskih rolni neophodno je angažovanje profesionalne hidroizolaterske firme.

Bitumenske rolne se mogu koristiti prilikom hidroizolacije podruma spolja.

Bitumenska hidroizolacija je primenljiva i na krovovima i na objektima ispod zemlje.

Ova vrsta hidroizolacije štiti od prodora vode takođe, sprečava i nastanak vlage na prostoru koji nije direktno izložen vodi.

Bitumenska hidroizolacija - lepljenje kondora

Lepljenje kondora je jedna od najčešćih vrsta hidroizolacije koje se postavljaju u Srbiji. Kondor je bitumenska hidroizolacija – plastomerne bitumenske trake.

Lepljenje kondora za hidroizolaciju je postalo izuzetno polularno zbog toga što se može postaviti na manje – više sve betonske površine od armiranog betona. Kondor se može postavljati na vertikalne i horizontalne površine. Kondor za hidroizolaciju se može postaviti prilikom hidroizolacije ravnih krovova, hidroizolacije spoljašnjeg zida podruma, temelja, hidroizolacije terase.

Kondor dolazi u obliku rolni koje se otvaraju na licu mesta. Postavlja se tako što se “lepi” – vari uz pomoć brenera. Vare se sa preklopom od 10cm. Najčešće se koristi kod hidroizolacije temelja i hidroizolacije ravnog krova. Kondor služi kao štit od konstantnog pritiska vode i prodora vode.

Kod postavljanja kondora na ravan krov mora se voditi računa da postoji minimalni nagib kako se voda ne bi zadržavala. Ako nagib ne postoji pristupa se mašinskoj izradi cementne košuljice.

U slučaju da se lepi kondor sa škriljcima ne treba zaštitni sloj. Škrljici služe za zaštitu kondora od UV zračenja.

Otpornost kondora na temperature je do -20 i +100 stepeni celzijusa. Debljina kondrora je 4 milimetara.

Preko nalepljenog kondora se može staviti šljunak.

Koristimo kondore sa poliesterskim vlaknima.

Hidroizolacija Top se bavi profesionalnom ugradnjom kondora na sve horizontalne i vertikalne površine. Ukoliko Vam je potrebna ugradnja kondora, kontaktirajte nas.

Zašto lepljenje kondora?

U ponudi imamo širok spektar termo i hidroizolacionih materijala. Moguća dostava na teritoriji Beograda. Za više informacija pozovite.

Benefiti bitumenske hidroizolacije

Negativne strane bitumenske hidroizolacije

Lepljenje kondora radovi